Slip for tidsspild og lange køer med en hjemmetest til Covid-19

Covid-19 har raseret verden i 2 år, og der er desværre ikke noget, som tyder på, at vi kommer til at slippe helt for denne virus inden for de næste par år. Du må med andre ord indstille dig på at leve med Covid-19 i samfundet, men det behøver naturligvis ikke begrænse dig i din daglige udfoldelse.

Med vaccinerne er kampen mod Covid-19 nået langt, og vaccinerne har vist sig at beskytte dansker effektivt mod sygdom og indlæggelse.

En vaccine og dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan blive smittet med virus, og derfor vil test stadig være relevant i forskellige sammenhænge, hvor du har behov for at være sikker på, at du ikke bærer virus i din krop.

Derfor er du sikkert godt bekendt med både PCR-test og lyntest. Disse test er effektive, men det er også en tidskrævende proces at møde fysisk op ved teststederne, hvor du ikke kan være sikker på at undgå kø.

Det kan således være en tidskrævende proces at blive testent men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Med en hjemmetest kan du nemlig klare det hele selv hjemme i sofaen, så du kan slippe for bøvlet med at starte bilen eller hoppe op på cyklen for at bevæge dig ned til dit lokale testcenter.

Sådan virker en hjemmetest

En hjemmetest har mange ligheder med de lyntest, som du kan få udført rundt omkring i landet. Du skal derfor teste dig selv på samme måde, som du bliver teste i et testcenter, og du har derfor sikkert allerede en god idé om, hvordan det skal foregå.

Du skal bare føre den medfølgende vatpind 2,5 cm ind i næseboret, give den et par sekunder, og så kan du tage den ud og vente på at få dit svar, som vil være klart efter 15-20 minutter.