Skal du have videoovervågning i dit byggefirma?

I dag er der mange virksomhedsejere, der af den ene eller den anden årsag vælger at installere videoovervågning i deres firma. Det er der gode grunde til, for der er få ting så ærgerlige som at se ens dyrebare materialer blive stjålet af indbrudstyve.

Dette kan også være relevant i byggebranchen, hvor der desværre også sker tyverier. Derfor kan du med fordel overveje videoovervågning for at beskytte dine ting. I denne guide kan du læse mere om videoovervågning til erhverv og om, hvad du skal huske, inden du går i gang.

Hvorfor vælge videoovervågning?

Videoovervågning er en god idé at flere årsager. For det første er det naturligvis en fordel, at du har en idé om, hvordan tyvene ser ud, og hvornår de har været der, hvis der rent faktisk sker et indbrud.

Men videoovervågning kan også have en forebyggende virkning. Det kan nemlig virke afskrækkende på indbrudstyve at se overvågningskameraerne, og derfor lader de måske din virksomhed være. Værd at vide om videoovervågning til erhverv er dog vigtigt at kigge på, inden du selv installerer overvågningskameraer.

Det skal du huske

Der er rigtig mange regler inden for videoovervågning til erhverv, som det er vigtigt, at du holder styr på. Nogle af dem kan du læse om her:

  • Alle videokameraer til erhvervsbrug skal registreres hos POLCOM, der er politiets kameraregister. Din virksomhed kan blive pålagt en bøde, hvis registreringen ikke sker.
  • Det er dog ikke nødvendigt at registre kameraerne, hvis de udelukkende filmer på din egen grund. Registreringen skal ske, hvis der filmes på et offentligt område såsom en offentlig parkeringsplads.
  • Det er vigtigt også at sætte dig godt ind i GDPR-lovgivningen, inden du opsætter videokameraer. For eksempel bør du ikke opbevare dine videooptagelser mere end 14 dage.
  • Det er vigtigt at opsætte skilte, der gør viser, at der filmes.