Skadeservice – i starten skal det skal gå stærkt

Når skaden er sket, er det vigtigste i første omgang at stoppe den. Og som regel er det et spørgsmål, hvor hurtigt en fagmand kan komme til skadesstedet og sørge for at begrænse skaden. Derfor er geografi en faktor, når du skal vælge skadeservicefirma. Det nytter ikke at ringe til en fagmand i Jylland, hvis du har brug for skadesservice på Sjælland. Ligegyldigt hvor dygtig han er. Og omvendt.

Hvornår har du brug for skadeservice?

Det er umuligt at give et udtømmende svar på. Men typiske skader er brand, og i stigende grad, vandskader. Begge dele kan betyde tab af ejendom og værdier – også affektionsværdi. Skadesservice handler således om meget mere end håndværk og udbedring. Det handler om det og dem, som er vigtige for dig.

Skadeservice ydelser

Skadeservice består som tommelfingerregel af:

  • På dette stadie er det som regel vigtigt, at du kan få hjælp hurtigt.
  • Dokumentation og registrering. Jo grundigere dokumentation og registrering, jo nemmere glider kommunikation med videre hos f.eks. forsikringsselskabet og offentlige myndigheder.
  • Koordinering med f.eks. forsikringsselskab og eventuelt beredskab, som brandvæsen m.v. En fagmand indenfor skadesservice forstår fagområdets sprog og udfordringer. Det er vigtigt, og kan være en stor lettelse, at få den rigtige vejledning og støtte.
  • Udbedring af skade. Her er det ofte selve håndværket, som har betydning. En skade skal nødig blive en permanent påmindelse om uheldet.

Når uheldet er ude, så er det vigtigt at have få den rigtige vejledning og have de bedste håndværkere i ryggen. Så du trygt kan fokusere på dig selv, og dem der er tæt på dig.

Landsdækkende eller lokal

Når du har brug for skadesservice, så skal der som sagt, som regel tages nogle hurtige beslutninger. Så det kan være en fordel allerede på nuværende tidspunkt at gøre sig nogle tanker om, hvilke kriterier du vil vælge skadesservice ud fra, når uheldet er ude.

En lokal kender dit område og måske endda den bygning, som skaden er sket i. Til gengæld kan mindre firmaer være booket op, eller på ferie, sygdom med videre. Landsdækkende skadeservice-firmaer har ofte samarbejde med lokale fagmænd, og har dermed et netværk også i det område at trække på. Du vil altid kunne få den skadesservice, som du har brug for, på det tidspunkt, hvor behovet er der.