Overvejer du at bygge hus? Få først vurderet dit nuværende

Har du gjort dig tanker om at bygge et nyt hus? I så fald er det en god idé, at du starter med at finde ud af, hvad du kan få for dit nuværende.

Du skal nemlig sikre, at det økonomisk set giver mening for dig at sælge dit nuværende hus. Hvis det ikke gør det, er det naturligvis ikke en god idé at opføre et nyt hus.

For at finde ud af, om det kan svare sig for dig at sælge din nuværende bolig, skal du selvfølgelig have fat i en ejendomsmægler.

Vælg ikke blot en vilkårlig ejendomsmægler

Når du skal have en ejendomsmægler til at vurdere din bolig, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig mægler til det.

Derimod skal du sikre, at du får valgt en mægler, der har erfaring med salg af den type bolig, du har. Desuden skal mægleren også have erfaring med salg af boliger i dit område.

På denne måde er du nemlig sikker på, at der er gode forudsætninger for, at du ender med at få en vurdering, som du rent faktisk kan bruge til noget.

Bør man sælge, inden man sætter gang i byggeriet?

Inden du giver dig i kast med at bygge et nyt hus, skal du også gøre op med dig selv, om du vil vente, indtil du har fået solgt din nuværende bolig.

Der skal naturligvis ikke herske tvivl om, at det vil være bedst, da du dermed ikke står med for mange udgifter. Det er dog ikke altid, at det er en mulighed.

Der findes dog virksomheder, der tilbyder, at du først skal betale ved indflytning, hvorfor det derfor ikke er noget problem at sætte gang i byggeriet, før du har solgt din nuværende bolig.

Banken skal også være med

Når du overvejer, hvorvidt du skal vælge din bolig, inden du sætter gang i byggeriet af et nyt hus, er det naturligvis også vigtigt, at du har banken med.

Hvis din bank kræver, at du sælger din bolig i f.eks. Aalborg først, fordi den er dyr at sidde i, så sælg din bolig i Aalborg, hvorefter du kan flytte ind i en lejebolig under byggeriet.

I denne forbindelse er det naturligvis igen værd at nævne, at det vil være en fordel at vælge en af de virksomheder, der tilbyder, at du kan vente med at betale, indtil du får nøgle i hånden.