Overvejer du at åbne en genbrugsbutik? Her er alt hvad du skal vide

I takt med at folk bliver mere bevidste om deres påvirkning af miljøet, blomstrer genbrugsbutikkerne i Danmark som aldrig før. Flere og flere mennesker træffer den bevidste beslutning at købe brugte genstande for at holde dem ude af lossepladserne og reducere deres CO2-fodaftryk. Det er ikke kun meget mere miljøvenligt at købe brugte produkter som tøj, møbler og apparater, men det er også betydeligt billigere end at købe nyt. Derfor gør shoppere i hele landet ikke kun noget godt for planeten, men de sparer også penge. Denne stigende efterspørgsel har betydet, at genbrugsbutikkerne i Danmark har gennemgået en periode med enorm vækst i de seneste år, og det ser ikke ud til, at det er ved at gå ned ad bakke i den nærmeste fremtid. Hvis du overvejer at hoppe med på bølgen, ved at åbne din egen genbrugsbutik, så er der nogle ting som der er værd at vide. Hvilke? Det kan du få svaret på i denne artikel.

Find de rigtige lokaler

Uanset hvilken type butik man gerne vil åbne, så er det vigtigste at finde nogle egnede lokaler, helst med en så god lokation som muligt. Det kan man blandt andet gøre ved at gå en tur rundt i byen, som man gerne vil åbne sin butik i og se om der skulle være ledige lokaler til leje. Hvis man ikke har held med dette, kan man i stedet bruge internettet til at finde ledige butikslokaler. En anden ting man kan gøre, er at række ud til sit netværk, for at høre om man skulle være så heldig at kende nogen, som kender til et godt sted til leje.

Find det rigtige inventar

Når det kommer til en genbrugsbutik, så er det ikke alle produkter der kræver opbevaring, men fint kan stå på gulvene. Det betyder dog ikke man kan se sig fri for at skulle finde en masse reoler og stativer. Derudover skal man have fundet kassesystem og gerne et nummersystem, i tilfælde af at der bliver rigtigt travlt og folk kan blive nødt til at trække et nummer, for at kunne holde styr på køen. Sidste men ikke mindst, så er det også en god idé at skabe nogle gode rammer for de ansatte, ved at lave et rum til dem.

Find nogle der kan hjælpe med transporten

Genbrugsbutikker lever af donationer, men det er ikke alle som er i stand til selv at aflevere tingene som de gerne vil donere. Derfor er det også vigtigt at finde en løsning, når det kommer til transport. Her kan man for eksempel kontakte en vognmand, for at høre om man kan lave en aftale med vedkommende eller også kan man kigge på brugte varevogne, som kan købes for billige penge, som kan bruges til at transportere de forskellige produkter, som folk gerne vil donere.