3 ting du skal huske når du bygger hus

Hvis du drømmer om at få bygget et helt nyt hus, hvor du selv kan være med til at bestemme, så står du overfor rigtig mange valg. Det er en spændende proces, hvor du skal overveje alt fra mursten og plantegning til køkken og gulv. De fleste har mange idéer og tanker om, hvordan det skal se ud og være, men i en proces med så mange valg er der også nogle ting, som du kan glemme undervejs. Her får du 3 ting, som du skal huske at tænke over, når du bygger nyt. 

 

Akustikken

Den første ting er akustikken. De fleste mennesker vil i dag gerne have store glaspartier og højt til loftet. Det kan du også godt få, men det er vigtigt at huske akustikken. Overvej eksempelvis troldtekt eller akustikfelter i loftet, som vil forbedre akustikken i rummet meget, i forhold til hvis du vælger et gipsloft. Du kan også overveje, om det er nødvendigt med en lofthøjde på over 3 meter, eller om du kan affinde dig med mindre da blot en lille regulering af loftshøjden, til det lavere, vil have stor effekt. 

Størrelsen

Den anden ting er størrelsen på din bolig. I dag bygges der generelt set meget større huse, end der gjorde for bare 20 år siden. Mange bygger langt over 200 kvm. uden egentlig at have brug for så meget plads. Det der er værd at huske er at hver kvm. koster penge. Det vil sige at mange med en gennemsnitlig mængde penge, formentlig er nødt til at gå på kompromis med andre ting i huset for at få råd til de ekstra kvm.. Du bør overveje, om det er nødvendigt, og undersøge om der er nogle steder i plantegningen, hvor der er mulighed for at optimere. Det kan være, at der er en gang, der kan laves mindre eller et badeværelse der kan opbygges smartere. Tænk på kvalitet frem for kvantitet. 

Haven 

Den tredje ting er haven. Mange nybyggere glemmer at medtænke en have, og det kan komme som et chok, når de finder ud af, hvad det koster at få anlagt sådan én. Udearealet betyder enormt meget for det samlede indtryk af dit nye hus, og derfor er det også vigtigt, ikke at springe over hvor gærdet er lavest. Sæt penge af i budgettet og undersøg på forhånd hvor meget der skal til for at indfri dine ønsker. Overvej hvad du gerne vil have, at jeres udeareal skal kunne? Er det vigtigt med græs, som ungerne kan lege på, eller er du mere til buske og træer? Skal din terrasse være lavet af træ, eller vil du have lagt fliser? Der er mange ting at tage stilling til, og det vil være ærgerligt, hvis det helt nye hus ikke også er omringet af en flot have.